Nautical Waves Cardigan : Drops 162-30

Fantastiskt fin tröja och rolig att sticka men… Jag blev inte riktigt överens med beskrivningen. Man stickar bak- och fram-stycke ihop på rundsticka fram och tillbaka. När jag gjort 2/3 upp till ärmhålan upptäckte jag att den blir stor som ett hus. Även fast masktätheten stämmer.

Jag river upp och tar en storlek mindre. Jag brukar ha Medium men nu stickar jag alltså Small.

Ärmhålen blev för trånga så jag fick lägga på ett par centimeter på axeln och lade till en ökning på tröjärmen. Då blev det suveränt men … det blir till att riva upp igen och ändra. Halsen är alldeles för vid. Den kanar hela tiden ner över axeln. Dels ökade jag ju på längden till axeln vilket har sin del i att halsringningen blir stor men tycker den var för stor även efter beskrivningen. Hälften av avmaskningen för halsringingen borde räcka.

Har man bara detta i bakhuvudet när man stickar tröjan får man ju en suveränt fin kofta nu till sommaren.

Namnlöst-3