Hur byter jag språk på min wordpressinstallation?

Hamnade precis i dilemmat att när jag installerade wordpress genom webbhotellet blev det på engelska. Visst, engelska funkar men det är betydligt smidigare med svenska. Efter lite roddande hittade jag hur man gjorde, ganska smidigt faktiskt, fast till nästa gång har man säkert glömt det. Så kom jag på, jag arkiverar det i min blogg.

Bjuder på en bild från Piccadilly Circus.

Att byta språk på wordpress kräver tre saker.

  1. En FTP-klient
  2. Språkfil
  3. en ändring i filen wp-config.php

Börja med att välja, ladda ner och installera en FTP-klient (det finns många varianter, både gratis och kommersiella). Du kopplar din FTP-klient till din webbplats så här.

Sen är det dags att hitta din språkfil. Det gör du här: [LÄNK]

Så om du vill ha svenska ska du ladda ner filen som heter sv_SE.mo och lägga i mappen wp-content/languages (mappen wp-content är en undermapp till mappen public_html och mappen languages måste du själv skapa).

När det är gjort går du till mappen public_html (den ligger direkt under mappen med samma namn som din webbplats i FTP-klienten).

I mappen public_html letar du upp och öppnar filen wp-config.php. Ändra raden som heter define (’WPLANG’, ”); till define (’WPLANG’, ’sv_SE’);

Sen är språkbytet klart.